We wtorek 24 maja po raz kolejny gościliśmy kucharza Pana Stanisława. Tym razem w bielańskim ognisku robiliśmy prawdziwe burgery.
Kucharz Pan Stanisław z pomocą Cioci Kasi , Cioci Gosi oraz ogniskowych wychowanków: Darii, Darka, Filipa i Kuby pokazywał jak przyrządzać najpopularniejsze amerykańskie danie. Dzięki Panu Stanisławowi poznaliśmy tajemnicę przygotowania mięsa wołowego tak, żeby było miękkie i soczyste oraz jakie składniki dodajemy do kanapki.
Wszyscy z niecierpliwością czekali na ulubione przez dzieci danie. Po ognisku roznosił się zapach jak z amerykańskiego baru , który jeszcze bardziej pobudzał nasze zmysły.
Kiedy już otworzyło się ogniskowe okienko jak w prawdziwym food truck’u szybko ustawiliśmy się w kolejce.
Dziękujemy Cioci Kasi i Panu Stanisławowi za wybór składników. Burgery rozpływały się w ustach i z chęcią skorzystaliśmy z możliwości dokładki.
Niestety były to już ostatnie warsztaty kulinarne w naszym Ognisku, ale mamy nadzieję gościć Pana Stanisława po wakacjach.