Młodzi kucharze mieli uśmiechnięte minki
Gdy w Ognisku zagościły witaminki
Zdrowe produkty na stole królowały
I wszystkim wokół humor poprawiały
W kwietniu 2017 roku odbył się cykl warsztatów o zdrowym żywieniu dla dzieci
i młodzieży z Ogniska Mokotów przygotowany przez pracowników Aioli. Na pierwszym spotkaniu po krótkiej pogadance na temat zdrowego odżywiania dzieci wraz Szefem Kuchni restauracji Aioli przygotowały pyszną pizzę, następnie z pozostałych produktów dzieci zrobiły bogate w witaminy kolorowe sałatki. Na deser były szyszki ryżowe z dodatkiem miodu, orzechowego masła i wiórków kokosowych.
Na drugim spotkaniu poznaliśmy nowe smaki koktajli owocowo-warzywnych. Zdrowe i świeże koktajle doskonale uzupełniają witaminy w organizmie, poprawiają humor i urodę :-).
W sobotę 22 kwietnia 2017 r. braliśmy udział w mini Master Chefie w restauracji Aioli przy Placu Konstytucji. Najpierw dzieci z naszego Ogniska i z Ogniska Marymont porozmawiały z Szefem Kuchni Aioli i panią Anią o zasadach zdrowego żywienia. Później zaczął się konkurs na pełnowartościowe śniadanie. Dzieciaki przygotowały kanapki według własnej receptury. Na koniec Szefowie Kuchni ocenili najsmaczniejszą i najbardzie odżywczą potrawę. Najlepsza okazała się kanapka Queen, którą przyrządziły Iza, Julka i Patrycja z Ogniska Mokotów. Kanapka dziewcząt wejdzie na miesiąc do karty śniadaniowej restauracji Aioli.
SERDECZNIE DZIĘKUJEMY !!!